Nomenament del nou president

ELECCIÓ DEL NOU PRESIDENT DE LA MANCOMUNITAT

La Mancomunitat d’abastament d’aigua del Solsonès ha celebrat, el dia 12 d’agost, el  ple extraordinari de constitució de l’entitat en el qual s’ha elegit el nou president de l’ens públic amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. Hi ha hagut dues candidatures, per una banda l’alcalde de l’Ajuntament de Lladurs, el senyor Daniel Rovira i Ciuró, i per l’altra la del regidor de l’Ajuntament d’Olius, el senyor Josep Caelles Subirana. Finalment, ha estat elegit el senyor Daniel Rovira Ciuró com a nou president  de l’entitat.

Dels 11 representants que conformen la Mancomunitat, no es van presentar al ple els alcaldes de l’Ajuntament de Riner, el senyor Joan Solà Bosch, i el de l’Ajuntament de La Molsosa, el senyor Marià Torra Montraveta. Per altra banda, l’alcalde de l’Ajuntament de Solsona, el senyor David Rodríguez i González, tampoc no va assistir a la sessió per motius personals.

La primera votació, que requeria l’aprovació de la majoria absoluta dels delegats dels Ajuntaments que conformen la Mancomunitat, no va ser suficient, ja que cap dels dos representants va adquirir els 6 vots que requeria aquesta majoria absoluta. Els resultats va ser de 5 vots a favor de la candidatura del senyor Daniel Rovira Ciuró i 3 vots per la candidatura del senyor Josep Caelles Subirana.

En la segona votació, els resultats es van repetir, però com que només era necessària la majoria simple per proclamar un dels candidats, el senyor Daniel Rovira Ciuró va ser proclamat  president de l’entitat.

És la primera vegada que l’Alcalde de Lladurs obté la presidència de la Mancomunitat d’abastament d’aigua del Solsonès, tot i que en el mandat anterior ja va ser vicepresident.

El nou president, en el seu primer discurs, va proposar al representant de l’Ajuntament de Pinell del Solsonès, el senyor Jaume Llorens Patau, exercir la vicepresidència de la Mancomunitat. Tanmateix, el regidor de Pinell, va agrair l’oferiment i el va acceptar però va demanar el consentiment dels seus companys de partit. El delegat  d’ERC, el senyor Jaume Fons Solé, va dir que aquesta decisió no es podia prendre ara i va sol·licitar «ajornar la decisió per a un altre moment, ja que no es pot acceptar sense deliberar». El senyor Daniel Rovira va remarcar en el fet que s’ha de mantenir l’ens com a una eina de gestió dels recursos hídrics i no com un ens de debat polític. «Vull fer que l’entitat sigui apolítica. Un cop algú entra aquí, sigui de la formació que sigui, ha de deixar enrere el discurs polític. Aquí només hem de parlar d’aigua. Tothom vol el mateix, obrir l’aixeta i que en surti aigua». Per la seva banda, el senyor Josep Caelles accepta les paraules del senyor Daniel Rovira, tot i que explica que no és «fàcil». «Estem fent política, no ens enganyem. Tots els que estem aquí som representants polítics, i això és una evidència. Tanmateix, intentarem deixar els debats que no pertanyin a l’aigua fora d’aquestes parets», afegeix.